Fra Bjørnen og Stenen
(Omdirigeret fra MVB)
Skift til: Navigation, Søgning

Molszaris nationale fodboldforbund (forkortet MVB/MFU), stiftet før sæson 21 i Zawtraan, hvor forbundet også har hjemsted..

Eendracht Kluij er med 11 mesterskaber landets altoverskyggende fodboldflagskib. Klubben har også vundet 2 pokaler og ligger hér lige med FC Najas.

A-landsholdet vandt i både 24 og 25 Chanalian Islands-mesterskabet for landshold — de to titler er rekord — og var i finalen af Super ALFA Cup 25. Dets største triumf regnes dog for at være bronzemedaljen ved TIFO Gold Cup 30, og holdet var også med ved slutrunden tre år senere.

Turnering

Struktur

Da fodbold fra sæson 18 blev officialiseret i Miseira, spillede de dengang tre chanalske lande i en fælles liga. Molle havde 16 klubber med — Eendracht Kluij vandt pokalen i 18 og SV Rejws i 19 — mens Szarikalsing havde 20 med og i form af Unaks Binnas i 19 og Reij Rallingsö i 20 stillede mesterholdet og med FL Ba Novis desuden pokalvinderen i 20.

Da Molszari blev oprettet og de nu fire chanalske lande startede hver deres liga fra sæson 21, spillede de 36 molszarianske hold i et cupsystem om mesterskabet og inddelingen i divisioner. Fra 22 blev der oprettet en 1.division med 16 og en 2.division med 20 hold. 1.divisionsholdene spillede desuden i pokalturneringen til og med sæson 25.

I 26 var der kun 19 hold i 2.division, da SV Lamverdam var blevet opløst, men fra sæson 27 kom to nye hold med, der senere skulle forstå at gøre opmærksom på sig selv: Elite Binnas og Zawtraan 27. I 31 kom endnu et hold, WB Rallingsö, med, således at 2.division var oppe på 22 hold.

Det store ombrud kom fra sæson 33, hvor 1.division — fortsat med 16 hold — blev omdøbt til Mesterskabsrækken, og 2.division blev delt op i Oprykningsrække I og II. To nye klubber var blevet optaget, og de nu 24 hold i Oprykningsrækken var ikke geografisk inddelt, men efter placering året før for fortsat at blande holdene mellem de forskellige landsdele. Således kan fx nr. 7 fra Oprykningsrække I året efter ikke komme i samme række som nr. 7 i Oprykningsrække II. Fjerdesidst og sidst fra Mesterskabsrækken kommer i samme “kreds” året efter, tredje- og næstsidst ligeså, og ellers findes fordelingen ved simpel lodtrækning.

Siden er der hvert år blevet optaget fire nye hold, og MVB/MFUs liga består i sæson 35 dermed af 16 hold i Mesterskabsrækken og 2×16 hold i Oprykningsrækken.

Profklubber

Titler

Sæson Mester Pokal
21 FC Rallingsö (1)
22 Eendracht Kluij (1) FC Najas (1)
23 Eendracht Kluij (2) Eendracht Kluij (1)
24 Eendracht Kluij (3) FC Najas (2)
25 Eendracht Kluij (4) Eendracht Kluij (2)

Udlændingebegrænsninger

Højst 4 udlændinge, heraf højst 3 på banen. Andre chanalere tæller ikke som udlændinge.

Bestyrelse

(årsangivelserne er sæsoner, ikke kalenderår)

Lassas Covasitt 21-26 TIFO-repræsentant
Kaarl van de Montaans 23-36 fomand for ALFAs Kontaktudvalg 29-36; medlem af TIFOs forretningsudvalg 33-36
Furdos Tesidrett 26-30
Mijk Zijder 22-30