Fra Bjørnen og Stenen
(Omdirigeret fra Topperød (klub))
Skift til: Navigation, Søgning

Sportsforeningen Topperød er en idrætsklub fra byen Topperød (Krageø-Binnø-Øbo Amt) i Klomarken. Klubbens fodboldhold er kendt for tre gange at have været tæt på at blive professionelt.

Holdet blev optaget i den kloske turnering med dennes indførelse fra sæson 18 og blev sensationelt mester i 24, hvor holdet desuden fik Eendracht Kluij ud i forlænget spilletid i Nick Bobson Cup-kvartfinalen. Havde landsbytropperne vundet, ville SF Topperød nok være blevet professionel og kunne således have skrevet endnu mere klosk fodboldhistorie.

Det samme var tilfældet året efter, da holdet nåede pokalfinalen og ganske vist tabte til mægtige Truå fB, men kom i Miseira Cup for Pokalhold. Igen var det den molszarianske repræsentant — denne gang i skikkelse af Stadiusmen Ba Novis — der satte en stopper for SF Topperøds profdrømme. Og igen skete det først efter forlænget spilletid i returkampen.

Efter lutter étcifrede placeringer i sine første seks år i den bedste række — som ud over ovennævnte mesterskab og pokalfinale bød på en bronzemedalje i 27 — endte holdet på sidstepladsen i 29 og fik dermed lige netop ikke foden indenfor i den professionelle liga, der blev oprettet samme sommer. Oven i købet rykkede SF Topperød med det samme videre ned i 3.division, hvor klubben har ligget siden.

Landsholdsspilleren Ove Terrå spillede i SF Topperød.

23: Nr. 9 af 16 i 1.division
24: Mester af 16 i 1.division — 1.runde i pokalen — ¼ (1.runde + indledende) i Nick Bobson Cup
25: Nr. 6 af 16 i 1.division — Pokalfinalist — ¼ (1.runde) i Miseira Cup for Pokalhold
26: Nr. 8 af 16 i 1.division
27: Nr. 3 af 16 i 1.division — 1.runde i ALFA Cup
28: Nr. 7 af 16 i 1.division
29: Nr. 16 af 16 i 1.division (ned)
30: Nr. 16 af 16 i 2.division, kreds 1 (ned)
31: Nr. 10 af 16 i 3.division, kreds 1
32: Nr. 9 af 16 i 3.division, kreds 3
33: Nr. 3 af 16 i 3.division, kreds 3