Der er fri lodtrækning mellem de 18 deltagende hold. Dog er de fire hold i den indledende fundet ved lodtrækning mellem alle andre end 2erne i den lokale liga.
Turneringen spilles fordelt over hele sæson 35.

Årets resultater - kommentarer

I den indledende runde overraskede det udborgske 2. divisions hold fra Jeunes Ulsted, der er et rent amatørhold, med at slå eigalandske Bæw i den første kamp på udebane i Bæw. Bag holdet står trænerduoen Szandor Arga og Per Sanven. I sidste ende blev det dog favoritterne fra Bæw og Innanæs BK, der gik videre.
Allerede i 1. runde var der topbrag mellem de udborgske klubber Innanæs SF og Visites. Efter 2 jævnbyrdige kampe, hvor holdene begge gange spillede 2:2, måtte der både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence til, før Innanæs SF kunne erklæres for vinder. Resultatet betød samtidig, at Visites ikke kommer med til verdensmesterskabet for klubhold i 35. Det var en lille overraskelse, at ambitiøse Quick Jylksted fra Skolborg sendte eigalandske Rolux hjem med sejre både ude og hjemme, men ellers må man sige, at favoritterne gik videre.
Lodtrækningen til 2. runde gav det pudsige resultat, at de to hold fra Skolborg mødtes, de to hold fra Udborg mødtes hvorved de sidste 2 kampe var mellem de fire hold fra Eigaland. Efterfølgende vandt holdene jf. bookmakernes point.

I den første semifinale mødtes Ab FF fra Eigaland og Innanæs SF fra Udborg. Kampen i Ab blev til et brag, der endte med en 4:3 sejr til hjemmeholdet. Nu skulle Innanæs SF vinde med mindst 2 mål på hjemmebane - de vandt netop 2:0.
Sensationen indtraf derimod den anden semifinale mellem storfavoritterne fra Josfilby FF, EIG og skolske Gaffelborg UB. Sidstnævnte startede på hjemmebane med at slå favoritterne 4:0. Holdet fra den tidligere fekravfonlanske hovedstad gik simpelthen ned. og det hjalp ikke meget, at de vandt hjemme med 3:0 - samlet kunne Gaffelborg UB gå videre til finalen. Således blev de 4 af 8 hold i kvartfinalen fra Eigaland alle slået ud inden finalen.

Innanæs SF lagde meget forsigtigt ud i finalen, og deres spil virkede nervøst, selvom undertippede Gaffelborg UB ikke kom til mange afslutninger. Det lykkedes dog skolborgerne at score i 1. halvlegs næstsidste minut til 1:0 ved nolaerianeren Andreos Vas.
Det fik formentlig trænerguruen Anders Sällig til at give sit hold en ordentlig opsang i pausen, og holdet spillede med meget større selvsikkerhed mod et nu frækt spillende hold fra Gaffelborg. I 54. minut måtte veteranen Olõo udgå med en mindre skade og blev erstattet af Carlo Coanpopololo, der har haft en noget svingende indsats over sæsonen. Men collianeren scorede det forløsende udligningsmål i det 64. minut.
Herefter var kampen temmelig jævnbyrdig. I det 82. minut løb Innanæs SFs forsvarsspillere Dan Oliver Olsen og Birger Marchveen sammen så uheldigt, at de begge måtte udgå — heldigvis havde Sällig stadig to udskiftninger tilbage. Og straks da kampen atter var igang, driblede Søren Skomand sig over ⅔ af banen og scorede til 2:1 hos en ellers meget velspillende Gaffelborg-målmand, amatøren Niels Jönsson.
Herefter så det ud til, at Gaffelborg UB tabte pusten, trods en ivrig Peter Nyman ved sidelinjen. Da Lars Billed scorede til 3:1 få minutter før kampen blev fløjtet af, var sejren reelt i hus for Innanæs SF.

Innanæs SF, UDB:
Asmund Hansen - Steven Sønderland - Dan Oliver Olsen (82. Abel Clement), Birger Marchveen (82. Anders Brodahl) - Thorben Mandelveen, *Wilfried von Höner*, Jørgen Gælle, Michael Bygveen - Søren Skomand, Olõo (54. Carlo Coanpopololo), Lars Billed.
Træner: Anders Sällig. Assistent: Kolvin Lokovinin.
Gaffelborg UB, SKO:
Niels Jönsson - Johan Smörgåsan - Lasse Rosaland, Jonas Brorsson (77. Jesper Olsen) - Johnni Nielsen, Paul Rytter, Mikkel Andersson, Jan Jottan Amanoz, *John Evens* - Bo Paterson (61. Johnny Hansen), Andreos Vas (88. Jörn Mose).
Træner: Peter Nyman. Assistent: Jeannot Claesen.
Dommer: xx
0:1 Andreos Vas (44.), 1:1 Carlo Coanpopololo (64.), 2:1 Søren Skomand (82.) og 3:1 Lars Billed (89.)
Gule kort: Dan Oliver Olsen, Wilfried von Höner - Lasse Rosaland, Johnny Hansen.