Fra Bjørnen og Stenen
Skift til: Navigation, Søgning

Miseiransk klubturnering, der blev spillet hvert år fra 18 til 26.

Turneringsform

Det var en ren knockoutturnering med deltagelse af den fælleschanalske og de nationale pokalvinderne i Miseira plus titelforsvareren. Coslavijask, der ikke havde nogen pokalturnering før sæson 21, sendte i stedet nummer to fra sit mesterskabsslutspil, og i 18 sendte også Baringers Land sin mesterskabsfinalist.

Hvis den nationale mester også havde vundet pokalen, deltog holdet i begge Miseira Cup’er — til og med 20. Fra 21 kunne en pokalvinder, der i forvejen var kvalificeret til Nick Bobson Cup eller ALFA Cup, vælge, i hvilken turnering den ville deltage. Faldt valget ikke på Miseira Cup for Pokalhold, var det i stedet landets pokalfinalist, der deltog i denne.

Alt i alt gav det et småbroget billede af deltagere, som det ses af nedenstående skema. Da modusserne i de enkelte landes pokalturneringer desuden blev ændret år for år; da det variede, hvilke lande, der overhovedet havde en pokalturnering; og da der i takt med at en enkelt eller få klubber dominerede i hvert land og derfor vandt the double — i 25 var fire ud af ni deltagere i turneringen blot pokalfinalister — besluttede ALFA før sæson 26, at nationale pokalturneringer ikke længere var officielle i ALFA-regi. I stedet blev der den sæson spillet en turnering mellem alle tidligere finalister i Miseira Cup for Pokalhold om at vinde trofæet til evigt eje.

SpVgg. Sönig vandt denne slutturnering og har således pokalen stående i sit klubhus.

26 0 1 3 2 1 0 1 0 0 1 3 1 0 13

I 26-turneringen angiver tallet antal deltagere i slutturneringen om evigt eje af trofæet.

P = landets pokalvinder deltog
f = landets pokalfinalist deltog
#2 = nr. 2 i landets mesterskabsturnering deltog
— = ingen national pokalturnering det år
÷ = ingen national turnering i det hele taget det år

* plus titelforsvareren (i 23 deltog AFB Farinzi både som titelforsvarer og pokalvinder, og i 25 deltog titelforsvarer Truå fB ikke, fordi klubben blev mester)

1 Pokalvinder SV Innstadt valgte at deltage i ALFA Cup; i stedet deltog finalist FC Krasser
2 Way Gorle vandt the double, og Szogoz sendte ikke pokalfinalist Szogoz Club Bawbaw i stedet
3 Pokalvinder Ningee United valgte ikke at deltage; i stedet deltog finalist Losain United