IFK Bojeborg

Fra Bjørnen og Stenen
Skift til: Navigation, Søgning

Idrottsföreningen Kamraterna Bojeborg er en idrætsklub fra Käpummans hovedstad Bojeborg. Den blev stiftet i 998.

Klubbens fodboldhold blev optaget i KFFs liga ved dennes oprettelse fra sæson 18, blev mester det første år og vandt Miseira Cup for Mesterhold såvel det som de to følgende år. IFK Bojeborg var dermed den eneste klub, der vandt turneringen, og med de tre sejre i rap vandt den trofæet til evigt eje.

Da spillere fra den følgende sæson officielt måtte være professionelle, havde IFK Bojeborg i sin anfører Bo Mölby en enkelt af slagsen og vandt for anden gang mesterskabet, men det var så også dét med det käpiske hovedstadsholds tid som storklub.

Holdets trøje er hvid med en bred, lyseblå vandret stribe midtpå og lyseblå kanter på ærmerne. Bukserne er lyseblå og strømperne hvide med et vandret lyseblåt bånd foroven.

Placeringer

18: Mester af 17 i ligaen — ¼ (1.runde) i Käpummanpokalen — ¼ (2.runde) i Mjölkepokalen — Nr. 2 af 3 i Superpokalen
Vinder af Miseira Cup for Mesterhold — Nr. 4 af 4 i Gruppe A i World Cup
19: Nr. 11 af 19 i ligaen — ⅛ (1.runde) i Mjölkepokalen — Vinder af Miseira Cup for Mesterhold
21: Mester af 20 i ligaen — Semi (2.runde) i Käpummanpokalen — Semi i Mjölkepokalen — Nr. 3 af 3 i Superpokalen — Indledende runde i Nick Bobson Cup
22: Nr. 9 af 10 i 1.division (ned) — ¼ (2.runde) i pokalen
23: Nr. 4 af 13 i 2.division — Nr. 4 af 5 i Gruppe 1 i kvalifikationen til pokalen

Holdopstillinger

IFK Bojeborgs holdopstilling 21 (1 profspiller)
Sven Larsson 24 (am) — Stig Kvisten 32 (am) — Birger Persson 29 (am), Nils Gröndalen 29 (am), Jann Eselnäjen 29 (am)*/Peter Nörrköping 27 (am) — Bo Mölby 26, Stig Lestö 24 (am), Bosse Sanventen 24 (am) — Lars Åbyen 27 (am), Vagn Göran 21 (am), Stig Olav Gusnasson 30 (am)/Richard Stiffitius 28 (am). Claess Nilsson 27 (am), Ronnie Rasmusson 35 (am) — ; — Bo Gislasson 26 (am) — Vagn Säckholt 32 (am)**. Willy Seltö 39 (am), Tomm Eriksson 47 (am). * kommet til klubben i løbet af sæsonen; ** forladt klubben i løbet af sæsonen