Miseira Cup for Mesterhold

Fra Bjørnen og Stenen
Skift til: Navigation, Søgning

Miseiras oprindelige kontinentale turnering for nationale mesterhold. Den blev indført fra sæson 18 med oprettelsen af ALFA og dermed officialiseringen af fodbold i Miseira.

Idet IFK Bojeborg vandt både dét og de to næste år sikrede klubben sig trofæet til ejendom på grund af princippet om, at den første klub, der vinder tre titler i træk eller fem i alt får det til evigt eje. IFK Bojeborg er således den eneste klub, der overhovedet nåede at vinde titlen.

Turneringsform

Det var en ren knockoutturnering med deltagelse af mesterholdene fra den fælleschanalske liga og hver af de ni nationale ligaer i Miseira plus titelforsvareren.

Da Arnytrace og Szogoz ikke kårede nogen mester i 18 og der endnu ingen titelforsvarer var, havde den første turnering om Miseira Cup for Mesterhold otte deltagende klubber. Året efter deltog ti klubber — Nolaeres mesterskab var ikke blevet gennemført på grund af borgerkrigen i landet — og i 20 ni klubber, idet Mõevalos og Szogoz ikke gennemførte deres respektive turneringer.

Finalerne blev spillet som en enkelt kamp på neutral bane.

Finaler

Detaljer for et bestemt års turnering kan ses ved at klikke på årstallet i første kolonne.