Larans 1.division

Fra Bjørnen og Stenen
Skift til: Navigation, Søgning

Fra 22 til 35 den øverste fodboldrække i Laran, forvaltet af LFA. Det nationale mesterskab blev indført fra sæson 21, da landet var blevet selvstændigt — det første år som en knockoutturnering — og fortsatte til og med sæson 35. Herefter blev 1.division en national række under Chanalian Club Championship.

Tal

Rekordmesteren er Sporting Vavery Quisbee, som vandt otte af de 15 mesterskaber, herunder et hattrick fra 26 til 28. De to sæsoner inden dette hattrick var klubbens eneste medaljeløse, og kun yderligere én gang endte den under en andenplads.

FC Pearlcoast nåede at vinde seks mesterskaber — på to sæsoner færre — samt yderligere en medalje af hver karat.

Den eneste klub, der herudover vandt et larnesisk mesterskab, er Overwind FC. Også den har en medalje af hver karat, men overgås i antal af Bieffield Uniteds seks. Disse blev sågar vundet seks sæsoner i træk, fra 22 til 27, hvoraf den første og de sidste tre alle var af sølv. Også Shoeans United har flere; en af sølv og tre af bronze.

Eastwimpton Rovers var den sidste af de oprindelige ni klubber til at ende på en medaljeplads, nemlig bronze i 29, mens både FC Mock Quisbee (22-31) og FC Lans Quisbee (23-32) begge har haft den længste periode (ti år) uden medaljer. Ingen af de senere tilkomne klubber ud over FC Pearlcoast nåede nogensinde en medaljeplads.