Marts 34
Begivenheder inden for fodbold, musik og politik i marts 34.
Plint-slutspil — 4. spilledag: UD i vanskeligheder mod Koleraine
onsdag den 1. marts 34
Koleraine Nogelse spiller lige så ustabilt i Plint-slutspillet, som Klomar¬ken er kendt for i landskampe. Først 2:6 hjemme mod én favorit, så et snævert 3:4 ude mod en anden favorit, så 1:6 ude mod det andet bundhold, og nu igen et snævert 2:3-nederlag ude mod førstnævnte favorit, UD Vile Bance.
I Vile Bance var de chanceløs-dømte fra Vestklomarken foran to gange. Endda ikke ufortjent. Med klog og velfungerende zoneopdækning formåede holdet at slå mõevalesernes rytme i stykker på et tidligt tidspunkt. Tempoet blev holdt nede, og på giftige kontraer skabte Koleraine sig faktisk flere store målchancer end UD.
Gæsterne gik til pausen med en 1:0-føring. Men det var tydeligt, at UD-spillerne havde fået en ordentlig opsang af træner Santo, for de startede 2. halvleg som lyn og torden og koncentrerede spillet om midten af banen i stedet for på fløjene, hvor Koleraine bedst havde forstået at ødelægge UDs spil.
Efter et lille kvarter gav det pote — og netop en klomand, Claus Bøgegren, var manden, der udlignede for hjemmeholdet. I minutterne efter bølgede spillet frem og tilbage. Koleraine kom foran igen i det 62. minut, men UD udlignede igen i det 65. Og der skulle en koncentreret taktisk og fighterindsats til, før favoritterne tilkæmpede sig det afgørende mål og dermed to vigtige point 12 minutter før tid.
Uden de karantæneramte Håkon Persson og Gerd Tonningsen fejede 1.FC Baringers Stadt TSV Derssen ud af banen med 5:0. I den hjemlige turnering har TSV Derssen spillet småskidt i denne sæson, og 1.FC Baringers Stadt har spillet skidtere, men hovedstads¬holdet har gejsten i fuldt flor, når det gælder point om Plinten.
I 5:0-sejren scorede Helmuth Überhans to mål, heraf igen et hurtigt efter fire minutter. Og 1.FC Baringers Stadt fik ikke et eneste kort!
1. | 1.FC Baringers Stadt | 14: 3 | 8 |
2. | UD Vile Bance | 13: 5 | 6 |
3. | TSV Derssen | 6:14 | 2 |
4. | Koleraine Nogelse | 8:19 | 0 |
Stjerner i tågen V: Diamanto — Endelig internationalt kendt
torsdag den 2. marts 34
En bivirkning af, at Mõevalos i årevis ikke har haft et A-landshold, er, at landets bedste spillere ikke har fået den omtale, de har fortjent. Og derfor er en og anden måske gået glip af et par gode tilbud fra internationale storklubber.
Et godt eksempel er UD Vile Bances forsvarsspiller Diamanto Véló Coimbratóz, 27 år. Han nyder helt klart godt af det udstillingsvindue, tv er. Fordi han er anfører for Mõevalos’ genoprettede landshold. Men også fordi Plint-slutspilskampene får megen presseomtale.
Da oprykkerne SC Venvice blev mõevalesiske mestre i 30, var unge Diamanto en, som de forbløffede klubtrænere rundt omkring lagde mærke til. Også Santo. Og på selve den aften, hvor klubben fejrede sit overrumplende mesterskab, dukkede Santo op med et kontraktudkast til Diamanto.
Af alle klubber i Mõevalos siger man selvfølgelig ikke nej til UD Vile Bance, så den halvberusede Diamanto skulle lige til at skrive under. Men Santo sagde til ham: »Nej, vent. Jeg kan se, at du er midt i en fest. Ved du hvad, jeg kommer igen i overmorgen, så du kan tænke over, hvad du skriver under på.«
Santo kom igen. Og selvfølgelig skrev Diamanto under. Stille og roligt tilkæmpede han sig en fast plads i Santos system med tre forsvarere. Og nu er det ikke kun Mõevalos’, men hele Miseiras trænere og fodboldpublikum, der forundres og fortvivles over det spil, manden med det kulsorte hår og tredagesskægget viser.
FEK Overvældende flertal for en fællesstat
Den 2. marts stemte 78,2 % af Fekravfonlas befolkning for en fællesstat med Krovla. Kun 8,1 % var imod og 13,2 % undlod at stemme.
Som konsekvens af resultatet har fhv. statsmini¬ster Mogens Ruudberg fra Det Uafhængige Byparti meddelt, at han trækker sig som partile¬der. Ruudberg har som den eneste kendte politi¬ker ført en massiv kampagne mod sammenlæg¬ningen. Partiets næstformand, fhv. finansmini¬ster Grethe Severin har meddelt, at partiet vil fortsætte kampen for et frit og uafhængigt Fe¬kravfonla.
TAR Oberst Hans Spang overtager magten ved kup
En forholdsvis ukendt officer i den ellers slagne tarmske hær, oberst Hans Spang, tog den 13. marts magten i landet ved et ublodigt kup. Regeringen er fyret og parlamentet sendt hjem på ubestemt tid.
Det er over radioen blevet meddelt, at al forsamling i større grupper forbydes, ligesom private våben skal afleveres.
Oberst Spang er der ikke andre oplysninger om, end at han er 36 år og i sine yngre dage var forbindelsesofficer udstationeret i Krovla.
Andre artikler om konflikten i Tarmes:
Konflikten i Tarmes spidses til,
Roseltansk invasion af Tarmes,
Dødsdom til ministre - Tarmes annekteret af Roselta,
Ambassader lukket,
Tre ministre undsluppet roseltansk fangeskab,
478.000 tarmesere overvejer fremtiden - på vej mod et militærdiktatur?,
Fredsstyrke til Tarmes,
Kaos udskyder den planlagte folkeafstemning i Tarmes,
Oberst Hans Spang overtager magten ved kup,
TRO Månedens fodbold-profil: Endelig en roseltansk stjerne: Papon Mirtokazaz I Yvia/Lapz har man i Papon Mirtokaz endeligt fundet en spiller, der er etnisk roseltaner og som kan matche tidligere tiders stjerner som eksempelvis Galdesch. Dermed er der også sagt, hvad der kan siges om Papon Mirtokazaz. Han er alt andet end stjernetypen. En stabil forsvarsspiller, der ganske vist pt. er den spiller i den bedste kollonesiske liga med flest kampe i ubrudt stribe, men den 32-årige automekaniker er blot god til at dække sine modstandere op. Endnu har han ikke været fundet værdig til landsholdet. Gud ved, om Alban Krultovic overhovedet kan bruge ham?
KRO Rosenholm myrdet - hele Nexdomtaso i dyb sorg Den 3. marts blev Fekravfonlas mangeårige statsminister, Ole Rosenholm myrdet ved et folkemøde i den krovlanske by Lile 3 af en 33-årig terrorist, Michael Mogensen. Hele Nexdomtaso er i dyb sorg. Ved et hastetopmøde mellem regeringscheferne fra Fekravfonla og Krovla blev det dog besluttet alligevel at afholde folkeafstemningen i Krovla den 4. marts, men ved alle valgsteder vil flaget være på halv.
KRO Ralbjerg imod sammenlægning af Fekrav¬fonla og Krovla - ellers flertal Den 4. marts holdt de 7 krovlanske amter, i al stilhed oven¬på mordet på Ole Rosenholm dagen før, folkeafstemning om dannelsen af en fæl¬lesstat med Fekravfonla. Det mindste amt, Ral¬bjerg Amt med kun 1,3 millioner indbyggere, valgte med et knebent flertal at holde sig uden¬for, her stemte 50,3 % af vælgerne nej. Iøvrigt stemte så mange procent for en sammen¬lægning: Finno Amt (57,2 %), Langborg Amt (50,1 %), Lile Amt (63,8 %), Ralbjerg Amt (49,0 %), Lævøborg Amt (82,7 %), Nexøfib Amt (89,7 %) og Nexø Amt (94,2 %). I byen Lile 3, hvor Ole Rosenholm blev myrdet, stemte 98,6 % for en sammenlægning. Resultatet er overraskende og må være en direkte reaktion mod mordet, for få dage siden var det kun ca. halvdelen af Lile Amts befolkning, der gik ind for en sammenlægning, sandsynligvis pågrund af fekravfonlanernes brutalitet under krigen i 998-2. Ralbjerg Amts nej er overraskende, og det er usikkert, hvad det lille amts amtsråd vil gøre, men det tager guvernøren snarest stilling til. Borg¬mesteren i Rotax, Stig Andersen, der også er parlamentets eneste medlem udenfor de poli¬tiske blokke, har udtrykt skuffelse over valget, da han er bekymret for et selvstændigt Ralbjergs fremtid.
KRO Staten “Ralbjerg Amt” Ralbjergs 66-årige guvernør Bertram Kroghage var ikke sen til at kundgøre, at han efter folke-afstemningen er Ralbjergs øverste myndighed i alle henseender. Hans erklærede mål er at etab¬lere en Ottorumle-tro stat uden politiske partier og med en stærk leder personificeret i ham selv. Om det var det, som befolkningen havde tænkt sig, er en anden sag. Den 17. juni afholdes valg til et statsråd. der skal kun vælges 25 medlem¬mer, som skal skrive en forfatning. Realiteterne er desværre, at Kroghage som guvernør på livstid har vetoret i alle sager, og dermed reelt kan bestemme hvordan forfatningen skal se ud.