December 32
Begivenheder inden for fodbold, musik og politik i december 32.
Mediekonge gifter sig med landsholdsspiller
Tumulten omkring Baringers Lands mediekonge Clausjürgen Jahlow vil ingen ende tage. For halvandet år siden arrangerede han et fupbryllup mellem sin yngste søn Maximilian og den kloske fotomodel og sangerinde Ria-Mia — men nu er det Jahlow senior selv, der skal giftes.
Det er den 21-årige Mallorie Schwalkmaier, som skal stå brud til den 60-årige rigmand. Schwalkmaier er kontorassistent i en af Jahlow-imperiets utallige virksomheder og er desuden på Baringers Lands nyoprettede kvindelandshold i fodbold.
Hvordan de to har mødt hinanden, er uvist, men i den kulørte presse er den oftest figurerende version, at Schwalkmaier var kæreste med Maximilian (24). Faderen skal altså have taget sin søns kæreste. Dette har ifølge samme kulørte presse fået sønnen til i fortvivlelse at drage til Nexdomtaso for at tilslutte sig Viril, en yderligtgående udbrydersekt af Jeunes-bevægelsen.
Brylluppet bliver nok den dråbe, der vil føre til Clausjürgen Jahlows fuldstændige udfrysning fra de finere baringske kredse. Forargelsen skyldes ikke brudens unge alder, men det faktum, at Jahlow endnu ikke er skilt fra sin hustru nummer to, Barbarella Voiaana (32), som han for fem år siden mødte på Paradise Island og købte med hjem.
Juridisk finesse sikrer Molszaris finanslov
Fællesforsamlingen har i allersidste øjeblik vedtaget Molszaris finanslov for 33. På grund af en uklarhed i den såkaldte beslutningslov kom vedtagelsen i hus, selvom finansloven ikke har tre fjerdedeles flertal i Szarikalsing.
Statsminister Carmis Szaress (De Nationale Demokrater) foreslog for blot en uge siden, at Fællesforsamlingen kunne nedsætte et udvalg, der skulle undersøge mulighederne for udbyggelsen af “etnisk demokrati” i Molszari. Det medførte, at Rintwles Enhedsparti RUP, der havde truet med at stemme imod finansloven, endte med hverken at stemme for eller imod. Begrundelsen er, at Szaress’ udtalelse trods manglende konkretisering immervæk er en indrømmelse over for Rintwles indbyggere.
At RUP netop stemte blankt i stedet for at stemme nej gjorde, at finansloven blev vedtaget. På grund af en taktisk finesse af Szaress. Han har nemlig fået forfatningsjuristers ord for, at RUPs blanke stemmer i Szarikalsing ikke er nok til at forkaste finansloven, så længe nogle bestemte — komplicerede — stemmeregler er opfyldt for Molszari som helhed.
Men Szaress’ løsning er også klart et kortsigtet nødtræk. Først når hans idé om nedsættelse af det nævnte udvalg får et konkret og reelt indhold, vil det vise sig, om forslaget er nok til at tilfredsstille RUP. Flere politiske journalister forudser, at statsministerens udspil ikke forhindrer, men højst forsinker en folkeafstemning om øget selvstændighed i Rintwle.
FEK Den politiske stabilitet er indtakt - Socialt-Liberalt Centerparti får come-back
Efter godt 12 års ørkenvandring udenfor Fekrav¬fonlas parlament, kom Socialt-Liberalt Center¬parti ved gårsdagens valg atter i parlamentet. Partiet er indvalgt gennem Center-Freds Grup¬pen på 4 plad¬ser, de øvrige er gået til vækkel¬sesprædikanten Asger Aagaard, Verdens Venner og Sunisterne. Selvom både Det Uafhængige Byparti og Bondepartiet tabte en del mandater, er den politiske stabilitet bibeholdt, med et lille Socialistparti på kun 15 mandater og en højre¬fløjsgruppe - 4-kant Gruppen - på 12 mandater. Det forventes derfor, at Den Demokratiske Union fortsat vil være det regeringsbærende parti i Fekravfonla, der jo nu bliver nødt til at tage stilling til de nationale frierier fra Krovla.
FEK Rosenholm kan trække sig i ro og mag - Mads Bjork danner regering Efter mere end 25 år som Fekravfonlas stats¬minister, kan den 67-årige Ole Rosenholm træk¬ke sig tilbage, efter endnu en valgsejr til hans parti, Den Demokratiske Unio¬n, der nu har tilslutning fra 44,7 % af vælgerne. Rosenholm kom til som formand for DDU i 1, hvor partiet kun havde 17 mandater. Ved valget i 4 voksede partiet til 32 mandater, og Rosenholm blev statsminister. Idag har partiet 68 mandater, og Rosenholm har stort set været statsminister uafbrudt siden 4. Uden¬rigsminister Mads Bjork er blevet valgt som ny partiformand - og dermed statsminister - efter tæt opløb med finansminister Pelle Hammer og forsvars¬minister Martin Lævøborg. Bjorks regering bliver til med støtte fra samtlige partier i parlamentet. Louise Smith fra Socialt Liberalt Centerparti forsøgte til det sidste at komme ind i regeringen, men Bjork fastholdt, at han ville danne en mindretalsregering, der ser således ud: Statsminister Mads Bjork (58), fi¬nansminister Pelle Hammer (66), udenrigsmini¬ster Eva Jospertsen (49), indenrigsminister Stina Jensen (65), minister for fekravfonlansk-krov¬lanske forhold Martin Lævøborg (49), handels¬minister Marianne Holm (51), økonomiminister Me¬rete Gebel (44), forsvarsminister Tommy Svabel (37), skatteminister Georg Bro (63), kulturminister Torben Hansen (47), undervis¬ningsminister Jette Vinge (51), Budgetcharcher Erling A. Olsen (67), landbrugscharcher Mads Madsen (50), industricharcher Børge Busenta¬sker (51), fiskericharcher Bettina Larsen (35) og infrastrukturcharcher Ole Alfred Jørgensen (40). 49-årige Eva Jospertsen blev således overrasken¬de udenrigsminister, en post som man havde forventet gik til Stina Jensen. Ligeledes må det betrag¬tes som en overraskelse, Martin Lævø¬borg, der ikke har de bedste relationer til Mads Bjork, fik den vigtige post som minister for fekravfonlansk-krovlanske forhold. Nye i re¬geringen er den 51-årige direktør Børge Busen¬tasker som industricharcher og den 40-årige ingeniør Ole Alfred Jørgensen på den ny post som infra¬strukturcharcher. Erfarne Erling Anton Olsen vender tilbage til regeringen som budget¬char¬cher, efter 2 års fravær. Erling A. Olsen blev i 30 ramt af en blodprop i hjernen, og trak sig den¬gang som handelsminister. Før det var han forsvars-minister og fiskericharcher.
UDB Youha Kommune splitter sig selv For bare 3 år siden kendte ingen i Udborg Fru Anita Erica Jür¬gens, hverken i Youha eller i politiske kredse, ja end ikke i hendes eget parti, Ulrikkerne. I dag skriver hun historie, og bidrager til at forny folkestyret og demokratiet på linie med navnkundige Kong Ulrik. Den 51-årige direktørfrue og siden 31 borgmester i Youha Kommune, er ellers en erfaren dame i politik. Hun blev valgt til byrådet allerede som 25-årig i 6 og har således oplevet 4 borgmestre, herunder statsminister Ole Emil Hansen. Politisk har hun altid ført en meget tilbagetrukket tilværelse, og måske derfor blev det hende, der blev borg¬mester i Youha med alle stemmer pånær Arbejderpartiets. Hun har siden 20 siddet i Næstin¬get. Nu er det lykkedes hende at gøre Youha Kommune til en slags friregion. Den gamle kommune er nedlagt og fra og med 1. januar 33 hedder den “Youha Region” med sæde i Youha og med særlige, udvidede beføjelser på områder som erhverv, kultur og sundhed. Youha Region, der har 0,38 millioner indbyggere, er igen opdelt i 7 kommuner - 3 bykommuner og 4 lokalkommuner. Valg til de lokale kommunal¬bestyrelser, der fremover skal styre kommune.
FEK Månedens fodboldprofil: Tim Hansson er den nexdomtaner, der har spillet flest landskampe Hver gang Skolborgs lille midtbaneslider, Tim Hansson løber på banen i landsholdstrøjen, slår han sin egen rekord i at have spillet flest landskampe. Hidtil er det blevet til 115, 33 mål og hele tre verdensmesterskaber. Helt tilbage i 23 blev han årets spiller i hjemlandet efter samme år at have vundet mesterskabet med sin stamklub, Rusby. Dette mesterskab vandt han igen hele seks gange med Ulverød. Desuden tæller hans medaljer en FKcup sejr og en BURFcup sejr. Den nu 32-årige lille slider er en af de profiler, som Lasse Kruså satser på i bestræbelserne på at genvinde verdensmesterskabet for landshold i Trokollonne i 33. Hansson er sympatisk og har kun venner - både på banen og udenfor. I dag spiller han for Ab Stars i Fekravfonla.
slettes
Alouang World News | |
---|---|
Generelt — 29-30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 |