Tirbik Cup for Klubhold 36

Fra Bjørnen og Stenen
Skift til: Navigation, Søgning

Den 17. turnering om Tirbik Cup for Klubhold, organiseret af NOIUTFO og spillet mellem sidste års otte nationale mestre samt titelforsvareren. Zbroj Larno vandt som det fjerde korlariske hold turneringen.

Forløb

Puljekampene

Lodtrækningen til de indledende puljer gav en femholdspulje med mestrene fra de formodet stærkeste ligaer og en fireholds- med de formodet svageste plus et andetdivisionshold, idet Fredericaville City jo var rykket ned. Hverken titelforsvareren eller bykollegerne fra Fredericaville United fik et ben til jorden, endte begge som nummer sjok i deres pulje og var endda de eneste hold, der endte med negativ målscore.

Femholdspuljen blev vundet af korlariske Zbroj Larno, mens en af favoritterne, Biröscsibályai Labdarúgás fra Kölömon, også gik videre — begge to efter en forrygende slutspurt og på bekostning af favorit nummer to, Lemdyke KFUM fra Ørden, som førte helt indtil sidste spilledag, men tabte pusten i lighed med weisserlandske 1.BC Schwetzhafen.

I Pulje B lagde krassiske Ysyor 27 ud som lyn og torden, og det så længe ud til, at de ville gå videre sammen med Gertalomavi UC fra Venamo. Men den crouveranske mester Timothy Fleighville begyndte efter nederlag i de to første kampe pludselig at vinde og befandt sig på næstsidste spilledag i en alt-eller-intet situation mod venamerne. Med en sejr på 3:2 sendte Timothy Fleighville konkurrenten ud i mørket og tog endda gruppesejren med sin fjerde sejr i træk på sidste spilledag.

Semifinalerne og finalen

Efter de første semifinaler så det ud til, at finalen ville komme til at stå mellem puljevinderne, idet begge nummer toerne tabte på hjemmebane. Men også returkampene mundede ud i udesejre: Biröscsibályai Labdarúgás vendte med en 4:0-deklassering af Timothy Fleighville fuldstændig crouveranernes 4:1-sejr fra første kamp og stod som svage favoritter i finalen mod Zbroj Larno, der havde tabt 1:3 til Ysyor 27, men i forlænget spilletid fik scoret det finalegivende reduceringsmål til 2:3 og dermed samlet sejr.

Men kölömoneserne fortsatte deres zigzagkurs. Efter blot tre minutter af finalen var de bagude på et mål af Nikolo Zdravkov, og midt i halvlegen gjorde den blot 18-årige U21-landsholdsspiller Oleg Krutyny det til 2:0 til Zbroj Larno. Hen mod halvlegens slutning bragte Amos Lüzsterháy og landsholdsspiller Solten Velonálá med deres mål inden for fire minutter balance i regnskabet og havde helt klart det psykologiske og spillemæssige overtag såvel frem til pauseteen som da anden halvleg gik i gang.

Unge Oleg Krutyny ville det dog anderledes. På en fuldstændig løs chance stormede han op og fik uventet bragt korlarizboerne foran igen, og blot ét minut efter genskabte hans kollega fra U21-landsholdet Petrov Valslic tomålsafstanden. Da Krassimir Zvdvov yderligere blot tre minutter senere øgede til 5:2 var kampen ligesom spillet, og Petrov-strorebror Mikhail Valslics lobmål tyve minutter før tid var ren demonstration af, hvem der skulle løfte trofæet efter kampen.

Resultater

Indledende runde

Titelforsvarer Fredericaville City skulle i fireholds- og den ilensiske mester Fredericaville United i femholdspuljen; ellers tilfældig lodtrækning.
System: “Kontinuitet belønnes”