Tirbik Cup for Klubhold 34

Fra Bjørnen og Stenen
Skift til: Navigation, Søgning

Den 15. turnering om Tirbik Cup for Klubhold, organiseret af NOIUTFO.

For første gang blev turneringen spillet i løbet af sæsonen i stedet for efter afslutningen af de nationale turneringer. Derfor deltog de otte nationale mestre fra sæson 33, og ekstraordinært desuden nummer to’erne

I indledende runde kom begge Weisserlands deltagere i samme pulje — og gik begge videre. I et par tilfælde sås nogle gevaldige hjemmesejre: Bleus Birlionts 8:1 over US Venamo og Sporting Fredericavilles 7:0 over FC Warnding, der ikke formåede at vinde en eneste kamp og endte med blot to point.

Af de otte hold, der gik videre, var kun ét, Wisla Fuplin, ikke med i turneringen sidste år.

Kvartfinalerne var generelt meget målrige, med over fem mål pr. kamp i gennemsnit. To af duellerne var gentagelser fra i forvejen målrige opgør fra indledende runde, nemlig førnævnte US Venamo mod Bleus Birliont og IF 20 Carlstad mod Videoton Szerököpszaray, som med 5:2 i returkampen hjemme var tæt på at hente 2:6-nederlaget fra første kvartfinale. Desuden fik Sporting Fredericaville revanche for sidste års finalenederlag ved at slå den dobbelte titelforsvarer 1.FC Johrl ud.

Alle fire kvartfinaledueller endte med, at puljevinderne vandt, således at semifinalerne stod mellem de fire puljevindere. Her var begge opgør nærmest afgjort efter første kamp, da begge hjemmehold vandt 3:0; og pudsigt nok endte begge returkampe også med ens cifre, nemlig 3:3.

Det resulterede i en finale mellem ørdensiske IF 20 Carlstad og Bleus Birliont fra Krassbourg. Sidste år mødtes de i puljekampene, hvor ørdenserne vandt hele 7:0 hjemme, men tabte 0:3 ude. I årets finale dominerede IF 20 begivenhederne fra start og bragte sig foran 2:0 efter blot 20 minutter. Fire minutter inden i anden halvleg sørgede Christian Magloire for, at resten af kampen var en spændende jagt fra krassisk side — men det blev nu ørdenserne, der scorede igen i form af Søren Vulovas andet mål. Det skete ni minutter før tid, og selvom Bleus Birliont igen fik reduceret tre minutter før tid satte ungdomslandsholdsspilleren Knud Zaprell minuttet efter det afsluttende mål til 4:2 ind og sikrede dermed IF 20 Carlstad triumfen.

Papirudgave af resultaterne i Tirbik Cup for Klubhold 34.